شناسهٔ خبر: 72350 - سرویس جامعه
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

همزمان با آغاز حذف زیرمیزی از ۱۵ آبان

شرح وظایف نمایندگان وزارت بهداشت در مراکز درمانی اعلام شد

بهداشت پس از ابلاغ کتاب تعرفه‌ها و اعلام وزارت بهداشت مبنی بر برخورد با زیرمیزی و دریافت هرگونه وجه خارج از تعرفه‌های مصوب از ۱۵ آبان، وزارت بهداشت شرح وظایف نمایندگان و مسئولان فنی خود را در حیطه تعرفه‌های درمانی اعلام کرد.

به گزارش نماینده به نقل از فارس، به استناد «بسته نظارتی مصوب شورای عالی بیمه و شورای عالی سازمان نظام پزشکی و آیین‌نامه شرح وظایف مسئولان فنی مؤسسات، ابلاغی وزارت بهداشت» مسئولان فنی مؤسسات در شیفت صبح به عنوان نماینده وزارت بهداشت، مسئولیت نظارت بر حسن اجرای تعرفه های خدمات سلامت و پاسخگویی به مراجع ذیصلاح را برعهده دارند.

این وظایف به شرح زیر است:

1ـ اطلاع‌رسانی به تمام مراجعه‌کنندگان به مؤسسه مبنی بر اینکه تمام پرداخت‌ها از سوی گیرندگان خدمات سلامت باید در مؤسسه از طریق سیستم مالی آن و در ازای دریافت صورتحساب و رسید رسمی صورت گیرد.

2ـ اطلاع‌رسانی به تمام ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی درمانی مؤسسه، مبنی بر اینکه هر نوع دریافتی در خصوص خدمات ارائه شده خارج از مؤسسه ممنوع است.

3ـ اطلاع‌رسانی فعال در رابطه با تعرفه هتلینگ مؤسسه، تعرفه ویزیت‌ها و شماره تلفن 1690 به تمام مراجعین در قالب تابلو اعلانات، پوستر یا تراکت و سایت اینترنتی

4ـ پاسخ‌دهی به متقاضیان در خصوص میزان تعرفه‌های خدمات بهداشتی ـ درمانی شایع ارائه‌شده توسط مؤسسه

5ـ برای رفاه حال مراجعین تعرفه‌های خدمات بهداشتی ـ درمانی شایع به صورت کتابچه، پمفلت، سایت اینترنتی بیمارستان و یا سکوهای اطلاع‌رسانی دیجیتال اطلاع‌رسانی گردد.

6ـ مسئول فنی موظف است هرگونه ابهام یا اعتراض در خصوص تعرفه‌ها و نحوه دریافت آنها در مؤسسه را از سوی مراجعان تحت رسیدگی قرار داده و در صورت بروز تخلف آن را حداکثر ظرف دو روز کاری به ستاد استانی نظارت بر تعرفه‌ها گزارش نماید.

7ـ در صورت ثبت شکایت در ستاد نظارت بر تعرفه‌ها و بنا به درخواست ستاد، مسئول فنی موظف است نسبت به ارائه اطلاعات و مدارک خواسته‌شده و شفاف‌سازی پرونده‌ها همکاری لازم بنماید.

8ـ در صورت استقرار واحد نظارت یا لزوم بازرسی از مؤسسه با تشخیص ستاد کشوری یا استانی نظارت بر تعرفه‌ها، مسئول فنی موظف به همکاری لازم و مستمر با این واحد یا بازرسان می‌باشد.

9ـ برنامه‌ریزی و تدبیر اجرایی در ایجاد مکانیزم خود نظارتی در مؤسسات برعهده مسئول فنی مؤسسه است.

10ـ برنامه‌ریزی، طراحی و تدوین فرایندهای افزایش کیفیت و ممانعت از تحمیل هزینه‌ها و خدمات غیرضروری به بیماران

11ـ پیشنهاد ضوابط و مقررات در راستای اجرای بهینه کنترل و نظارت بر تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی به ستاد استانی یا کشوری نظارت بر تعرفه‌ها.

12ـ بررسی موردی مراجعین هنگام ترخیص یا بعد از دریافت خدمت در خصوص بررسی احتمال پرداخت یا پیشنهاد پرداخت مبلغی خارج از تعرفه‌های مصوب و خارج از سیستم مالی مؤسسه.

 

نظر شما